Sjekk om du er kredittverdig

kredittverdig

Er du kredittverdig?

Når man skal påta seg økonomiske forpliktelser er det vanlig at det blir foretatt en kredittsjekk. Det gjelder mobilabonnement, nettabonnement, kredittkort og lån for å nevne noen tilfeller.

En kredittsjekk betyr i grove trekk at man kontrollerer om du har betalingsanmerkninger, hvilken inntekt man har og hvor sto gjeld man har. Enkelte ganger får også partner, ektefelle og kausjonist en kredittsjekk.

Kredittsjekken skal avgjøre om du er kredittverdig, det vil si om mobilselskapet, kredittkortselskapet eller banken kan regne med at du vil betale regningene slik at de ikke taper penger. Værre er det ikke.

Men en kredittsjekk kan også avgjøre hvor kredittverdig du er, altså om du kan få et lån på 100.000 eller 10.000. Så hvor kredittverdig er du? Med en kredittsjekk på nett kan du lett finne det ut selv.

Klikk her for en kredittsjekk på Lånescore.no.

Lånescoren er et tall mellom 0 og 100, vanligvis mellom 20 og 80. En høy lånescåre betyr høye sjanser for å få innvilget lån. En lav lånescore betyr ikke at du får et avslag, og sjansen for innvilgelse kan ofte bedres, f. eks. ved å ha en medsøker på lånet ditt.