Slik skaper du et produktivt hjemmekontor

kontormøbler

Rette kontormøbler gjør jobben enklere.

Et hjemmekontor skal være et sted som kan gi deg energi til å yte ditt beste. Hvordan du vil innrette det, er selvfølgelig avhengig av din personlige stil og smak. Det er likevel viktig at hjemmekontoret ikke ligner stuen, slik at du kan holde jobb og fritid adskilt. Innredningen av kontoret skal være både innbydende og praktisk.

Det praktiske har stor betydning, ettersom du skal kunne fokusere på jobben. Her følger tre gode råd til hvordan du skaper et hyggelig og produktivt hjemmekontor.

Plasseringen av skrivebordet er viktig
Skrivebordet er det viktigste møblet på kontoret. Det er her du skal sitte og jobbe i timesvis, og hvor arbeidsredskapene dine kan ligge ordentlig. Det er viktig at du tenker over størrelsen på skrivebordet ditt. Hvis du trenger massevis av plass til plansjer og tegninger, så skal du velge et langt og bredt bord.

Hvis du er journalist, så kan et litt smalere og kortere bord være tingen. Hvis du har lyst på et skrivebord med et litt mer personlig preg, da kan man enkelt finne retrobord i mørkt tre – ellers kan du selvfølgelig finne noe på loppemarkedet som virkelig kan gjøre susen etter litt arbeide med sandpapir og kanskje litt lakk.

Det finnes mange smarte skrivebord med skjeve ben og innebygde skuffer, som på en enkel måte hjelper til med å holde arbeidsplassen ryddig og oversiktlig. En god idé kan være å investere i et heve-senke bord, slik at du kan skifte arbeidstilling i løpet av dagen. Se mer på www.unoliving.no.

Hvis du har muligheten, så plasser bordet ved vinduet. Dermed får du et naturlig arbeidslys som både er behagelig, og som hjelper deg med å holde humøret oppe og energien på topp.

Behaglig kontorstol
Når du endelig har fått det viktige skrivebordet på plass, er neste skritt en god kontorstol. Her er det viktig å tenke over hvor lenge du skal bruke stolen om gangen. Det aller beste ville være hvis du velger en ergonomisk stol som kan innstilles i rygg og sete. Dette kan være med på å øke produktiviteten, i tillegg til at risikoen for smerter i skuldre og hodepine minsker.

Igjen skal du tenke over din personlige stil. Den store sjefsstolen med flott polstring er selvfølgelig et attraktivt møbel, men hvis det skal spares litt på plassen, kan en enkel kontorstol uten armlene være en god idé.

Lys er viktig
Når vinteren kommer, og dagene blir mørkere og mørkere, vil du prise deg lykkelig over at du har valgt noen gode lamper. Skrivebordslampen skal kunne gi et behagelig lys, og bør ha en fleksibel arm og hode. En flott stålampe på gulvet kan også gi et supert lys, og kan være med til å skape kos – ja, vi trenger litt kos på kontoret også!

En annen viktig ting er planter. Utover at de pynter og gjør det hyggelig, så er de med på å skape et sunt inneklima. Man behøver ikke å ha grønne fingre for å ha en plante. Det finnes mange hardføre planter der ute, og det finnes helt sikkert en som passer til deg også.