3 av de mest populære vindustrendene akkurat nå

Flotte vinduer hjemme har mye å si.

Det er selvfølgelig et kjent trekk ved moteverden at det finnes trender og at hva som blir betegnet som ”moderne” kan skifte fra år til år, men det finnes faktisk også trender når det gjelder vinduer. Hvis du mangler inspirasjon til hvordan du kan innrede hjemmet ditt og være med på vindusmoten, så kan du lese videre her.

Naturlige materialer og naturlig lys
Her handler det om å ta det beste fra naturen med inn i stua, og skape massevis av naturlig lys i boligen din. Naturlige materialer som trevinduer, eller tre/aluminiumsvinduer som innvendig består av langsomt voksende furu, kan være med til å skape et mer innbydende hjem. Når du velger vinduer, så er det aller viktigste at du velger vinduer av høy kvalitet. Hos SpareVinduer.no finner du mange forskjellige typer og modeller, og du kan dessuten få vinduer og dører laget helt etter dine ønsker.

Lyset fra vinduene er spesielt viktig i stua når du skal innrede. I dagens moderne arkitektur, ser vi mer og mer at det fokuseres på å få lys inn gjennom store vinduspartier.

Lyset har nemlig mye så si når det gjelder å skape den riktige stemningen og å få folk til å føle seg tilpass. Med andre ord, så henger lys og humør sammen. Vi blir rett og slett påvirket av lyset i rommet vi befinner oss i. Lys fra vinduer skaper en positiv energi i rommet, akkurat som et lyst rom gir plass til det gode humøret.

Vinduer av glass og stål
Glass er et materiale som skaper en følelse av lys og luft i boligen. Det minimerer behovet for kunstig belysning, noe som også er strømbesparende. Det finnes derfor mange gode muligheter for å skape en stilfull og dekorativ innredning med vinduer. Kombinasjonen av glass og stål er hipt og moderne som aldri før, og det er enkelt å se hvorfor.

En flott løsning er ruter med stålkarmer som får en til å tenke på gamle fabrikker. Hvis du mangler litt inspirasjon til de nye vinduene dine, så kan du la deg inspirere av forskjellige vinduer på pinterest.

Konsistent fargevalg og rene linjer
Arkitekter og eiendomsmeglere er enige i at du bør fokusere på enkle linjer og rene flater. I tillegg bør du la vinduene og dørene være i samme farge. Hvis du har et mursteinshus, så kan det rent estetisk være en fordel å bruke mørkere fargenyanser, som for eksempel antracitgrå eller svart. Begge passer nemlig perfekt til både gule og røde murstein. De fleste av oss har dog trehus, og her handler det bare om at fargen på karmene og dørene passer til resten av huset.

De som virkelig vet noe om moderne arkitektur og innredning, fremhever også at den hvite fargen bør prioriteres innvendig. Da kan den nemlig reflektere dagslyset, og dermed får du det meste ut av lyset fra vinduene.