Trenger du advokat etter eierskifte av eiendom?

Trenger du advokat etter salg av eiendom?

De fleste av oss vil fra tid til annen kjøpe eller selge en eller flere eiendommer i løpet av livet. Enten det er en hytte eller annen fritidsbolig, eller et hus eller villa, eller en leilighet eller en annen bolig. Det kan godt hende man kjøper eller selger en tomt også for den saks skyld.

fast eiendom er noe av det mest kostbare når man tenker på pengebeløp, det koster mye penger bare å få gjennomført et salg eller et kjøp, i tillegg kommer prisen på selve eiendommen. Og helst bør man ha forsikring, også kjent som eierskifteforsikring.

Eierskifteforsikring er en ansvarsforsikring som dekker boligselgers økonomiske ansvar. Det vil si at i de tilfeller boligkjøper har et berettiget krav mot boligselgeren, vil kjøper kunne få utbetaling fra selgers boligselgerforsikring.

Dette er viktig å tenke på og forstå, for hva om hytten du selger har skadedyr du ikke var kjent med. Da kan du bli erstatningspliktig. Eller hva om huset du solgte har feil med vannrør, kloakk, det elektriske og så videre? Eller hva om det skulle vise seg at tomten du har solgt ikke kan brukes til bebyggelse?

Da trenger du en eierskifteforsikring. Og skulle det uforutsette skje vil du også trenge en advokat som kan hjelpe deg med din eierskifteforsikring.

Advokaten vil kunne gi deg råd under saken og sørge for at du ikke blir økonomisk skadelidende, for det kan nemlig fort bli snakk om høye beløp for selv små mangler eller feil med boliger, hytter og tomter.